Zelené potraviny 

Čisté, nutričně vyvážené, 100 % bez jakýkoliv přidaných látek, živé, blahodárné - to jsou Zelené potraviny - Zelený ječmen a Chlorella.

Tento hvězdný zelený tým jde do fyzické příčiny vašich zdravotních problémů nebo váhového nadbytku. Doslova si zdravotní problémy vysleduje, tělo vyčistí, odkyselí a organismus uvede do harmonického stavu.

Vaše tělo bude vyživené, v pohodě a v klidu, stejně jako vy :)

Šest klíčových vlastností zelených potravin:

1. Sytí a čistí zároveň

Čištěním a vyživováním organismu prodlužujeme svůj biologický věk.
Jaký je rozdíl mezi chronologickým a biologickým věkem: chronologický věk počítáme od data narození, určuje, kolik let jsme prožili, ale neurčuje, kolik ještě prožijeme. To naznačuje věk biologický, který vyjadřuje míru opotřebení našeho organismu (dva lidé stejně staří 40 let, jeden se cítí na 30 let a také tak vypadá, druhý vypadá na 50 let a cítí se na to). Biologický věk je určován genetikou, psychikou a životním stylem, jehož podstatnou součástí je strava. Nejvíce pro své zdraví uděláme úpravou obsahu našich talířů, proti nám však stojí dvě síly – vůle a rychlá doba. Proto je vhodné zařadit do jídelníčku zelené potraviny. Povzbudí a posílí naši imunitu a ta si nejlépe poradí s našimi problémy.

2. Jsou komplexní a přirozené

Neobsahují žádná pojidla a barviva, jsou jen upraveny do podoby rychlé konzumace.
Obsahují látky nutné pro přežití organismu, látky zde působí souvztažně – vyseparované živiny bez ostatních fytolátek nemají účinky.

3. Vysoký obsah chlorofilu

Zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, brání zánětům a infekcím.
Ovlivňuje psychiku, vyladí se organismus, zvýší se uvolňování serotoninu (hormon radosti a štěstí), který se večer přeměňuje na melatonin a my lépe usínáme.

4. Enzymaticky aktivní

Jsou zpracovávány šetrně, nedochází k narušení enzymatické činnosti.
Enzymy usnadňují příjem vitamínu, minerálů a stopových prvků.

  • naše tělo si enzymy, jichž je si 10 tisíc, částečně vyrábí samo, částečně je přijímá z potravy
  • jsou citlivé na teplotu vyšší na 40°C
  • proto je důležité co nejméně tepelně upravovat stravu, jíst co nejvíce syrové stravy

5. Jsou zásadotvorné

Způsob života a stravování překyseluje organismus. Krev musí mít svou zásaditost 7,35-7,40, to je otázka života a smrti, pokud hrozí celkové překyselení, organismus přelije zásaditost z míst, kde nejsme tak ohroženi na životě, např.z úst – důsledkem je kazivost zubů, krvácivost dásní. Proto je nutná úprava stravy a to zlepšení poměru potravin zásadotvorných a kyselinotvorných. Překyselená těla potřebují průplach zásaditou potravou. Na to je výborný mladý ječmen, který má pH 7,3. Je vhodné začít učit jíst zelené potraviny hned děti od útlého mládí, učit je pít „zelené mléko“ co nejdříve po odstavení od prsu (pH mateřského mléka je 7,3).

6. Antioxidační aktivita

Antioxidanty jsou látky obsažené v potravinách, jsou to sloučeniny, které tzv. pohlcují volné radikály, tím chrání jak buňky, tak celý organismus. Volné radikály vyvolávají tzv. oxidační proces. Jestliže oxidují v buněčném jádru, oxidují DNA, vyvolávají buněčné mutace, které mohou být počátkem rakoviny, oxidace cholesterolových částic může způsobit ukládání tukových částic ve stěnách tepen, což může postupně vést k infarktu a mrtvici. Zelené potraviny chrání před rentgenovými i jinými druhy záření včetně zářením slunečním, je vhodné je používat i k potírání pokožky při popáleninách, různých otevřených zraněních, ale i při otocích atd.