Překyselení ogranismu - I. část, teorie
Při nadměrné konzumaci masa a uzenin, tuků, cukru, bílého pečiva, když jíme příliš mnoho, rychle a často, málo pijeme, žijeme ve stresu, neodpočívámea máme nedostatek pohybu, se zvyšuje kyselost našeho těla. V důsledku toho trpíme nemocemi, předčasně stárneme a umíráme. Naše tělo e přitom uzpůsobeno tak, že bychom se mohli dožít až 130 let! Abychom se cítili dobře, netrpěli únavou a nebyli náchylní ke vzniku nemocí, vnitřní prostředí organismu by mělo mít mírně zásaditý charakter a to mezi hodnotami 7 až 7,5.
Pozor: při silném poškození a vyčerpání orgánů (hlavně ledvin), při závažných onemocněních jako rakovina aj. se hodnota moči může ukázat jako zásaditá. V tomto případě se jedná o patologický stav.
Jak poznáte, jestli u Vás došlo k překyselení?
Může Vás trápit např. bolest hlavy, únava, častá podrážděnost, pálení žáhy, horší stav pleti – zpravidla velké póry (v obličeji), celulitida, poškození vlasů a pokožky hlavy – suché, matné vlasy s tvorbou lupů, lámavé nehty, potah na jazyku a zápach z úst, zácpa, plynatost, nadměrné pocení, krvácející dásně, bolest kloubů aj.
Pokud svoje menší zdravotní problémy nebudete řešit, čeká Vás kardiovaskulární problémy, obezita, cukrovka, oslabení imunity, předčasné stárnutí, osteoporóza, rakovina - tyto nemoci se projeví při nevhodném životním stylu na základě dědičných vloh.
Hodnotu kyselosti Vašeho organismu si můžete sami zjistit a to testem tzv. lakmusovými papírky.
Jak vylepšíte kyselé prostředí Vašeho organismu?
Zařadíte stravu, která je zásadotvorná, vyberete si vhodný sport, dále pomohou zásadité koupele, pití zásadité vody, dostatek spánku, doplňování minerálů a vitamínů. S odkyselením a doplněním vitamínů a minerálů Vám nejlépe pomohou tzv. Zelené potraviny: Zelený ječmena chlorella.